Krantenartikel in de Zaankanter

ZAANDAM ‘Zijkanaal C biedt verlichting’. Het is een leus die alles te maken heeft met de nieuwe winkel in de Peperstraat van Patrick Jansen en Fabienne Haven. Een winkel met niet alledaagse woonaccessoires en bovenal bijzondere verlichting. ,,Geen mainstreamcollectie,” legt Patrick uit, wijzend op een achterlicht van een Lada die nu als lamp aan de wand hangt. ,,Wij willen juist andere artikelen. Wij kiezen een zijkanaal, de niet gebaande paden.”

Het duo maakte dit jaar een switch van het onderwijs naar zelfstandig ondernemen. ,,Het roer moest om,” leggen ze uit. ,,Dat waren we al jaren van plan. Afgelopen zomer hebben we nog even een mooi reisje gemaakt en daarna dan eindelijk de daad bij het woord gevoegd. Kijken of het ons lukt. Best spannend, maar we zijn nu drie weken open en hebben al wat terugkerende klanten. Ook jongeren. Iemand die hier rondliep zei zelfs ”hier word ik vrolijk van!”

VERTROUWEN

Ze zijn vol vertrouwen en voelen zich inmiddels helemaal thuis tussen hun koopwaar. Niet vreemd, want veel ervan stond al een tijd in de opslag bij hen thuis. ,,We houden ervan om oude spullen nieuw leven in te blazen,” legt Patrick uit. ,,Dat doen we al jaren. We doen en bedenken het allemaal zelf. Ik werk graag met verlichting., maar we doen ook aan upcycling. Doe ergens een lijstje of kastje omheen en het heeft een vernieuwend effect! Oude foto’s of advertenties, een huisje, een poster, noem maar op.”

De winkel is een eldorado voor vintage liefhebbers. Een gedekte eettafel met oud servies, speelgoed en een goed gevulde etalage. ,,Die veranderen we regelmatig,” aldus de twee. ,,Dan hebben voorbijgangers steeds reden om naar binnen te kijken. Dat zien we veel, mensen die op de bus wachten gaan voor het raam staan kijken.”

Het duo kreeg de ruimte in het kader van leegstandsbeheer. Hoe lang ze kunnen blijven is dus nog niet bekend. ,,Aanvankelijk zochten we alleen een opslag voor onze webwinkel, maar toen zagen we dat de buren ook open zijn in het weekend. Dat vonden we wel een goed idee, dat mensen ook kunnen komen kijken. Helaas moeten de buren er alweer uit, maar wij hopen toch een tijd te kunnen blijven zitten. Doordeweeks zijn we dicht, maar wel veel aanwezig. Achterin is namelijk een mooie werkruimte.”

Bron: https://nieuwsbladdezaankanter.nl/lokaal/niet-alledaagse-woonwinkel-524098

Berichtje sturen aan Zijkanaal C

ZIJKANAAL C
Peperstraat 7, 1502 AA Zaandam
06 – 553 43 808 en 06 – 164 33 618
info@zijkanaalc.nl

OPENINGSTIJDEN
wo. t/m za.: 13.00 tot 18.00 uur